Winst TotalEnergies met 40% gestegen

Het Franse multi-energiebedrijf TotalEnergies, heeft zich aangesloten bij de andere grote oliemaatschappijen en boekte enorme winsten voor het derde kwartaal van 2022. De leidinggevenden meldden deze week, dat de winst in het derde kwartaal met meer dan 40 procent is gestegen tot USD 6,6 miljard. In het licht van deze ongelooflijke meevaller, zei het bedrijf, dat zijn personeelsbestand van meer dan 100.000 werknemers in 95 landen een “uitzonderlijke” bonus zal genieten.

Chief Financial Officer (CFO), Jean-Pierre Sbraire, vertelde deze week het goede nieuws aan investeerders en legde uit, dat de sterke drijfveer voor de financiële resultaten de hoge prijzen voor vloeibaar aardgas (LNG) waren. Sbraire zei dat de LNG-prijzen in het derde kwartaal een record bereikten van 21,5 dollar per miljoen Britse thermische eenheden (MBtu). Dit betekent een stijging van meer dan 50 procent op kwartaalbasis.

Hij zei dat Total ten volle profiteerde van deze LNG-prijs, die ongetwijfeld werd verergerd door de militaire agressie van Rusland in Oekraïne.

“We rapporteerden solide resultaten over het derde kwartaal die het vermogen van TotalEnergies blijven aantonen om effectief gebruik te maken van de zeer sterke en volatiele omgeving. Dit succes stelt ons in staat om de balans verder te versterken en de voordelen te delen met onze medewerkers en met onze aandeelhouders”, aldus Sbraire.

Gezien zijn solide financiële positie en de sterke kasstroomgeneratie, merkte de CFO ook op, dat het bedrijf een evenwichtig beleid voor het delen van waarden verwacht dat “een uitzonderlijke bonus van één maandsalaris voor wereldwijde werknemers” omvat. Hij zei ook dat er ook uitbetalingen aan aandeelhouders zullen zijn, zoals een maand geleden beloofd.

Nu de oorlog nog steeds voortgaat, samen met recente productieverlagingen door OPEC+, zei de CFO dat het bedrijf verwacht dat de LNG-prijzen in het vierde kwartaal boven 17 dollar per MBtu zullen uitkomen, nog steeds hoog en nog meer winst opleverend om het jaar af te sluiten.

TotalEnergies heeft momenteel een werkbelang van 35% in het offshore Canje-blok van Guyana, naast JHI Associates, Inc. (17,5%), Mid-Atlantic Oil & Gas, Inc. (12,5%) en exploitant ExxonMobil (35%). Het is ook in een joint venture met Qatar Petroleum genaamd TOQAP, dat een belang van 25% heeft in het Kanuku Block en een belang van 25% in het Orinduik Block.

More
articles