Rosebel zal schriftelijk antwoorden op vragen werknemers

De directie van Rosebel Goldmines heeft beloofd, vandaag schriftelijk antwoord te geven op vragen van haar werknemers. Dit liet de woordvoerder van Rosebel Werknemers Organisatie (RGWO), Otmar Biswane, in gesprek met een lokaal medium. Volgens hem hebben de werknemers op grond van deze beloften, het werk normaal hervat. Otmar zegt dat de directie heeft beloofd, vandaag op alle vragen welke de bond hen heeft toegestuurd, antwoord te geven.

Afgelopen week gingen de werknemers in actie, nadat bekend werd dat het bedrijf is verkocht aan een Chinees bedrijf ondernemer. De reden hiervoor is, dat het bedrijf niet meer zo winstgevend zou zijn en zij grotere investeringen elders hebben. De werknemers waren hier boos over, daar zij nimmer op de hoogte zijn gesteld over een komende verkoop. Ook maken de werknemers zich zorgen over het verloop van hun contracten en de CAO die al enige tijd is vervallen.

De bond kon geen antwoord geven aan de leden, daar hij ook niet in kennis was gesteld. Op grond hiervan is besloten een brief te richten naar de directie. Biswane zei eerder, zaken over een mogelijke verkoop in de wandelgangen te hebben vernomen. Echter werd dit altijd ontkend door de leiding.

More
articles