TIENTALLEN COMMISSIES EN PLATFORMS, MAAR NAUWELIJKS VOORUITGANG

Het blijkt een bekend fenomeen van de regering Santokhi-Brunswijk te zijn geworden om commissies en platforms voor bepaalde vraagstukken die spoedig opgelost moeten worden, te benoemen. Een voorbeeld hiervan is het platform voor koersstabilisatie, dat onlangs is ingesteld. Dit platform moet binnen drie maanden een pakket aan maatregelen presenteren aan president Santokhi, over hoe te komen tot wisselkoersstabilisatie.

Met de instelling van dit platform wordt ernaar gestreefd de fluctuerende koers te stabiliseren en hiervoor moeten er voorstellen gepresenteerd worden. Het platform zal volgens het staatshoofd, onbezoldigd werken. Het probleem is niet de bezoldiging van het platform, maar er rijzen zeker vragen of er wel een degelijk antwoord en of oplossing hieruit zal komen. President Santokhi heeft recentelijk ook nog verklaard, dat het niet gemakkelijk is een wisselkoers onder controle te krijgen, hoe wordt er dan verwacht dat dit wel met adviezen van een platform zal geschieden? Het instellen van platforms en het benoemen van commissies is niet het probleem, echter begint het probleem wanneer blijkt dat zaken in commissies en platforms worden geplaatst om zo de aandacht af te leiden. In de afgelopen periode is het namelijk steeds duidelijker geworden, dat bijkans alles dat aan commissies wordt toegewezen voor onderzoek, in de doofpot belandt. Hiervan zijn tal van voorbeelden. De komst van Haïtianen naar Suriname is een goed voorbeeld.

Er werd een onderzoekscommissie ingesteld, maar is nimmer onthuld wat er uit het onderzoek is voortgevloeid. Het gronduitgiftebeleid is ook een van de zoveelste vraagstukken waarvoor een commissie was ingesteld, maar nimmer is gepresenteerd aan de samenleving wat er eigenlijk speelt. Met de vele platforms en commissies van de regering, zouden er momenteel al heel veel zaken opgelost moeten kunnen zijn. Natuurlijk de financiële issues niet zo snel, maar de simpele onderzoekingen zouden resultaat moeten opleveren. In dit stadium van zijn regeertermijn zou de president iets beters moeten bedenken, in plaats van steeds weer commissies te benoemen. Deze draaischijf van de regering heeft het volk al veel te vaak gehoord.

More
articles