Ramdin aanstaande woensdag weer in gesprek over de Belastingautoriteit

De regering heeft onlangs aangegeven, dat ze de Belastingdienst wil omzetten in een Belasting- autoriteit. Dit heeft de afgelopen twee weken voor een heleboel commotie gezorgd. Niet alleen de bonden van de werknemers hebben te maken met de Belastingdienst, maar ook deskundigen. Advocaat hebben aangegeven, dat het niet kan, omdat het tegen de grondwet is.

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tevens de waarnemend minister van Financiën en Planning, zei gisteren in het actualiteitenprogramma De Week, dat hij met drie bonden, onder andere de bond van het Personeelfonds, de bond bij Douane en de bond bij de Belastingdienst, met hun experts en juristen die bij deze kwestie zijn betrokken, heeft gesproken. “Ik heb ze ontvangen, omdat ik inderdaad begreep dat er veel te doen is, op dit moment”, aldus Ramdin.

Volgens Ramdin was het gesprek noodzakelijk om een goed begrip te krijgen van onopgeloste kwesties in deze situatie. Ramdin zei dat er verschillende zaken aan orde zijn geweest, die rechtstreeks betrekking hebben op de wet, maar ook zaken die te maken hebben met het functioneren van de Belastingdienst. “In de eerste instantie heb ik goed kunnen luisteren. We hebben afgesproken, dat we aanstaande woensdag heel vroeg weer gaan zitten en dat we een aantal trajecten zullen uitzetten voor wat betreft de voorbereiding en de betrokkenheid van deze instituten, met de bonden en ook andere stakeholders”, Ramdin.

Hij benadrukte dat als er fundamentele kwesties zijn in de gemeenschap, de regering daar serieus naar zal kijken. “Wij kijken serieus naar de betrokkenheid van eenieder. We willen een Belastingdienst hebben die optimaal functioneert, efficiënt is, het werk doet dat gedaan moet worden en dat de belastinginkomsten die betaald of die geïnd moeten worden, ook gerealiseerd moeten worden”, aldus Ramdin. “Ik denk wanneer we een wet voorstellen, het belangrijk is, dat je met alle betrokkenen praat. Dus wij gaan een traject opzetten van goed overlegd en luisteren naar elkaar en proberen daar met de beste oplossingen gezamenlijk uit te komen.” Ramdin benadrukte dat men  reeds een eerste gesprek heeft gehad met de commissie van rapporteurs van het parlement. Hij zegt dat er uiteraard ook intern bij de Belastingdienst en op het ministerie van Financiën, moet worden nagaan op welke wijze het overleg verder voorgezet moet worden, maar ook waar aanpassingen nodig zijn. Wanneer je zo een wet voorbereid, dan praat je eigenlijk met alle stakeholders, wat in dit geval niet gebeurt. Volgens Ramdin is hij niet helemaal op de hoogte van ‘’the in en outs bij het ministerie van Financiën en Planning’’. ”Ik ben ook pas als waarnemend minister van Financiën aangewezen. Dit is iets dat ik zeker zal bespreken met de Belastingdienst. Ze hebben natuurlijk ook een verhaal, en ik wil graag naar beide kanten luisteren”, aldus Ramdin.

More
articles