NVB-bushouders blijven in actie, samenleving de dupe

Enkele buschauffeurs verbonden aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), zijn al bijkans een week in actie. Mensen die afhankelijk zijn van staatsvervoer om werk of school te bereiken, worden hierdoor ernstig gedupeerd. Rinaldo Corte, voorzitter van de actiegroep, zegt tegenover de media, dat vertegenwoordigers van de actiegroep gesproken hebben met de directeur van het NVB, doch het gesprek heeft niet geleid tot het opheffen van de actie. Een deel van de bussen rijdt niet, maar staat aan de Heiligenweg geparkeerd.

Volgens Corte spelen er momenteel tal van problemen, waaronder het uitblijven van de betaling van de covid-gelden. Eerder stelde Corte dat niet het uitblijven van de covid-gelden, maar het uitblijven van de beloofde loonsverhoging, de oorzaak van de actie is. Het zorgvervoer van het NVB heeft volgens Corte, ook nog niet ontvangen. Corte zei eerder, dat de acties onverkort zullen blijven voortduren, zolang het gesprek met het clusterteam van ministers uitblijft. ‘’We zijn totaal afhankelijk van de reacties van de ministers‘’, stelde hij.

Volgens Corte heeft de actiegroep ook het vertrouwen in de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Iwan Woon, opgezegd. Woon heeft volgens Corte, de groep jarenlang voor de gek gehouden. Naar zeggen van Corte is uit onderzoek gebleken, dat de OBS geen wettelijk erkende bond is. Woon heeft bij de start van de actie gezegd, dat de acties niet door de OBS afgekondigd zijn. Hij benadrukte, dat het slechts om enkele NVB-buschauffeurs ging die chaos in de sector willen creëren. ‘’Enkele NVB-buschauffeurs willen gewoon eigenwijs doen‘’, benadrukte Woon.

More
articles