Bhagwandas in top 5 voor Pan-Amerikaans Podiumplekken

In Santo Domingo zijn vandaag de 4e en 5e ronde afgewerkt van het Pan-Amerikaanse kampioenschap dammen. Cmf Arwien Bhagwandas die het toernooi met 3 remises startte, mocht uiteindelijk vandaag beidde partijen omtoveren in winst. Hij versloeg in de 4e ronde de kampioen van Costa Rica Walter Rodrig Quesada en de 5e ronde de Dominicaanse federatie meester (MF) Oliver Nunez. Bhagwandas heeft nu 7 punten en staat hierdoor binnen de top 5 in strijd voor de Pan-Amerikaanse Podiumplekken.

Na een moeizame start mocht grootmeester Burleson vandaag ook beidde partijen van hem omzetten in winst. De grootmeester versloeg in 4e ronde de Arubaan Ricardo Wever en de 5e ronde had hij de Cubaanse Federatie meester (MF) Rodiguez Walter Chaviano onder zijn knieën. MF Willaim Orie heeft vandaag 3 punten gescoord.  Orie  heeft in de 4e ronde de Curaçaoënaar Eugene Ignacia verslagen en in de 5e ronde remise tegen Bernard Willock uit Antique. Grootmeester Burleson en MF Orie hebben elk 5 punten en zitten momenteel in de top 15.

Het toernooi duurt tot vrijdag 14 oktober, waarbij nog 4 rondes afgewerkt zullen worden. De Haïtiaan Makendy Saint Juste is nu koploper met 9 Punten gevolgd met MI frantz Forbin en Louis Talien met 8 punten, daarna volgen MI Souleymane Keita, Cmf Arwien Bhagwandas en MF Angel Rafael Mejia elk  7 punten. De overige resultaten, partijen en rondes  zijn te volgen zijn via het toernooibase platform: https://toernooibase.kndb.nl/ en via draughtsarbiter https://results.fmjd.org/tournaments/2022/f_1060/.

More
articles