Brunswijk niet tevreden over aanpak onderwijs

(foto: Ivan Summerville)

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft onlangs tijdens de laatstgehouden raadsvergadering kenbaar gemaakt erg ontevreden te zijn over het gevoerde beleid als het neerkomt op het gebied van onderwijs. Volgens hem heeft vooral het binnenland een enorme achterstand. Om drastische verandering hierin te brengen, zullen er volgens Brunswijk middelen vrijgemaakt moeten worden. ‘’In totaal Suriname ben ik niet zo tevreden, maar vooral wanneer het gaat om het binnenland. Dan mag ik u zeggen, dat ik geen enkele verbetering heb gezien in deze tweeëneenhalf jaar regering Santokhi-Brunswijk”, aldus Brunswijk.

Volgens Brunswijk is hij persoonlijk geweest naar het binnenland om aldaar poolshoogte te nemen. Echter is hij ernstig teleurgesteld over onder andere het schoolmeubilair en de staat van de woningen van de onderwijzers. Volgens hem moeten deze mensen teveel ontberen om hun kennis over te dragen. Brunswijk vroeg zich af, wat met de middelen wordt gedaan, die worden goedgekeurd voor het binnenland. “Ik zie zelf als vicepresident hoeveel er wordt goedgekeurd daar voor onderwijs. En als ik zie wat er gerealiseerd wordt, kan ik zeggen, “a san’ na pur’ bruku wer’ bruku”.

Brunswijk vroeg de minister van Onderwijs om persoonlijke oriëntaties te doen in het gebied. Volgens hem moet je op sommige momenten persoonlijk in het veld gaan, om beleid uit te kunnen zetten. Hij zei dat er steeds delegaties worden afgevaardigd om er verslag over te doen, echter komt er volgens Brunswijk toch niets van de grond. De minister liet in een verklaring weten dat in de loop van de volgende week het probleem met betrekking tot schoolmeubilair zal worden opgelost.

More
articles