VERHOGEN BOETES, MAAR GEEN MATERIAAL VOOR RIJBEWIJZEN!

De regering ging de afgelopen week over tot het drastisch verhogen van de verkeersboetes. De minister gaf ook aan, dat de controles verhoogd zullen worden. Dit allemaal, terwijl er nog altijd burgers zijn die zitten zonder een rijbewijs, omdat er geen materiaal is. Dus terwijl we het volk disciplinair aan het straffen zijn, zijn er zeer veel mensen die rijden met een strookje, alsof het bij wet wél geldig is.

Waarom wordt niet eerst daaraan gewerkt? Waarom proberen we niet eerst zaken op orde te stellen, alvorens wij willen overgaan tot verhoogde controles en boetes? We weten intussen ook al, dat het systeem met betrekking tot de herkeuring van voertuigen, niet waterdicht is. We weten ook dat veel voertuigen slechts op papier gekeurd zijn, dat is waaraan er gewerkt zou moeten worden. Bovendien kan je de samenleving niet beboeten met forse bedragen, terwijl het verzekeren van een voertuig reeds een fortuin kost. Wat heb je eigenlijk gedaan om de samenleving tegemoet te komen? Niet dat mensen niet willen verzekeren, maar ze verdienen nu nog net genoeg om het hoofd boven water te houden en zich de eerste twee weken te verplaatsen naar het werk.  Kunnen we dan zeggen dat je geen vervoer mag hebben, want onderhoud kost geld? Maar wie had gedacht dat Suriname er zo uit zou zien?

Hoeveel voertuigen zijn gloednieuw? Dan moeten we zeker niet uitgaan van dat kleine groepje dat zich nog een vervoersmiddel kan permitteren. Laten we kijken naar scholieren die bij hoge uitzondering een voertuig van hun ouders hebben gekregen, maar zelf in het onderhoud ervan moeten voorzien. Eerst het volk tegemoet komen en dan maatregelen treffen, dat is exact hoe het zou moeten.

More
articles