‘Jongeren moeten zich blijven ontwikkelen, lifelong learning van belang’

Steven Mac Andrew minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), verklaarde gisteren tijdens een speciaal evenement met president Chandrikapersad Santokhi, dat hij heel erg veel geloof heeft in life long learning. “Laat niemand je zeggen dat een bepaald soort onderwijs niet voldoet, niet op een bepaald niveau of onvolwaardig is. “Blijf jezelf scholen ook na je schoolperiode, doe aan lifelong learning, want ontwikkeling gaat heel snel”, aldus Andrew. Tijdens deze bijeenkomst, heeft de president de leerlingen en jongeren van Suriname toegesproken, en gemotiveerd voor de start van het nieuwe schooljaar. Mac Andrew verklaarde dat het ministerie een concept heeft ontwikkeld van youth power, omdat jongeren de kracht hebben, om veranderingen teweeg te brengen.

“Laat de jongeren zich verder scholen, omdat de ontwikkeling heel snel gaat”, stelde Andrew. Volgens Andrew zal iemand die tien jaar geleden gestudeerd heeft voor autotechniek, weer naar school moeten, omdat de moderne ontwikkelingen zich zo hebben voortgezet, voor wat betreft de automontage.

Andrew sprak ook met nadruk op onderwijs, als onderdeel van ontwikkeling. “De meeste jongeren volgen gedurende de tijden, dat er school is van 07.00 of 08.00 uur tot 13.00 uur onderwijs, om zich te ontwikkelen”, aldus Andrew.

Andrew verklaarde dat men nu in de autotechniek veel met computers omgaat, vroeger moest men veel gaan sleutelen om te kijken wat er aan de hand was. “Nu druk je op een knopje, krijgt een diagnose, dus ga ook door met life long learning, zodat je kunt bijblijven met de moderne ontwikkelingen”, aldus Mac Andrew.

Ook voor wat betreft SPWE is het ministerie verder aan het kijken naar mogelijkheden, omdat het ministerie wil dat steeds meer mensen kiezen voor ondernemerschap. Volgens Andrew moeten jongeren ervoor kiezen, bewust economische activiteiten te ontplooien, die ze in staat stellen om hun brood daarmee te verdienen.

Andrew verklaarde dat het ministerie hierbij zal bijdragen, door te helpen door middel van het concept van decent work, en zorgen dat al je activiteiten daaraan voldoen. Ook Jeugdzaken zal helpen je te vormen, door middel van het concept van youth power en een profiel, en met gerichte initiatieven beleid maken om zo de jeugd van Suriname te helpen de plaats te krijgen in het land die zij verdienen,” aldus Mac Andrew. “Dit is heel belangrijk, omdat wij ons ervan bewust zijn, dat we kader nodig hebben. “We zitten met diverse ontwikkelingsvraagstukken, die vereisen dat we de jeugd vormen, zodat zij op een gegeven moment kunnen overnemen”, aldus Andrew.

More
articles