Regen belemmert werkzaamheden Saramacca

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, zei tegenover een lokaal medium, dat de hevige regenval voor uitdagingen zorgt bij de aanpak van de wateroverlast in het district Saramacca. Door de zware regenval ontstaan er ook grote kuilen in de vele zandwegen. Samen met het ministerie van Openbare Werken, kijkt Bansi-Durga uit naar duurzame oplossingen voor de getroffen gebieden, waaronder het zuidelijk deel van Creola, Leiding 5 en de Vijfde Rijweg. ‘’Deze gebieden waren allemaal hard getroffen door de hevige regenval. Nu is dat water wel weggetrokken, maar het gevaar is er nog dat deze terreinen onder water kunnen gaan lopen in de toekomst”, aldus Bansi-Durga.

Ze benadrukte dat een waterpomp op Creola, defect is. Volgens haar moet de minister eerst goedkeurig geven om de waterpomp te herstellen. “Verder zijn we aan het kijken in de overige gebieden waar natuurkreken zijn. Als die zijn dichtgeslibt worden die dan uitgediept, zodat het water zijn weg kan vinden naar de rivier”, aldus Bansi-Durga.

Ze doet een beroep op de samenleving om de overheid waar nodig, ook te helpen. Volgens haar hebben de bewoners ook een verantwoordelijkheid om samen met het commissariaat, ervoor te zorgen dat de lozingen schoon zijn. “Wat ik hierbij wil aangeven, is dat we gezamenlijk met de burgers moeten kijken naar een oplossing om lozingen op te halen en die dan permanent schoon te houden en niet onnodig onverantwoord vuil te dumpen.”

Bansi-Durga hoopt dat de weergoden ons de komende periode gunstig gezind zijn, zodat er een aanvang gemaakt kan worden met de werkzaamheden.

More
articles