Nurmohamed start intern onderzoek vermeende corruptie op OW

De minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, zei gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel, dat hij met een eigen intern onderzoek is gestart naar de vermeende corruptie op OW door zijn voorgangers. ‘’Via verschillende kanalen contacten mensen het ministerie. Zij willen dat de corruptieschandalen die zich tijdens de vorige regering hebben afgespeeld, onderzocht worden’’, zegt de minister.

Volgens Nurmohamed zijn er vanaf zijn aantreden, zaken verwezen naar het CLAD en het Openbaar Ministerie, maar door de veelheid aan zaken en het gebrek aan capaciteit, zijn nog niet alle zaken onderzocht.

De corruptieschandalen die intern onderzocht zullen worden:

  1. Uitbetaling haalbaarheidsstudie aan Strukton
  2. Uitbetaling aan boeteclausule aan Ballast Nedam bij Saronbrug
  3. Kantoorrenovatie van meer dan USD 250.000 door OW-minister
  4. Pimpen van dienstvoertuig door OW
  5. Onderhandse gunning van steeds SRD1.500.000 (verkaveling) aan zoon voor meer dan SRD 850.000.000 door minister OW
  6. Aankoop asfaltplant door minister OW
  7. Asfalteringswerkzaamheden Bouterse Highway

Nurmohamed benadrukte, dat er nagegaan zal worden of de juiste procedures zijn gevolgd, of er openbare aanbestedingen zijn geweest en of er is gepresteerd waarvoor er betaald is. Nadat de rechtmatigheid en doelmatigheid van de middelen is getoetst, zal de minister indien er onregelmatigheden zijn ontdekt, overgaan tot een strafklacht bij het Openbaar Ministerie.

De minister zegt dat hij alle meldingen die gaan over zijn werkgebied, serieus neemt. ‘’Het slechte en corruptieve beleid van de vorige regering zal niet gecontinueerd worden’’, zei Nurmohamed.

More
articles