SLM zit met stukken die slechts directeur kan tekenen

De voorzitter van de bond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Marcia Clumper, zei in gesprek met een lokaal medium dat de SLM momenteel stuurloos is, omdat niemand weet waar de directeur zich bevindt. Volgens haar maakt het personeel zich nu zorgen, omdat er stukken zijn die slechts door de directeur getekend kunnen worden.

Clumper zei dat niemand duidelijkheid kan verschaffen over de stand van zaken met betrekking tot de voortzetting van het bedrijf, en wie de leiding momenteel uitmaakt. De voorzitter zei dat zij net als het personeel vele zaken via de media, heeft moeten vernemen. Gesprekken met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme(TCT), Albert Jubithana, zijn volgens haar vruchtbaar geweest, maar hebben voor het personeel niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Clumper zei voorts dat de geruchten die momenteel gaan al enige tijd hoorbaar zijn, maar dat dit steeds is ontkend door de directie. Ze zegt dat ze wel blij is dat Pronobe Bissessur is aangehouden, alvorens hij naar Miami wilde uitwijken.

Dit stemt volgens de voorzitter goed, gezien hiermee wordt aangegeven, dat er een strafrechtelijke onderzoek gaande is. Ook het feit dat mensen worden opgeroepen en thuis worden gezet, doet Clumper goed. Volgens haar kan het niet zo zijn, dat het personeel inlevert en dat anderen in de leiding gelden van het bedrijf ontvreemden.

Afgelopen zondag had de bond een gesprek met Jubithana. De bedoeling was dat de bond samen zou vergaderen met de clusterministers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Natuurlijke Hulpbronnen en Financiën en Planning, maar geen van de andere ministers waren aanwezig op de vergadering los van de minister van TCT. “We hebben tijdens de ontmoeting aangegeven waar de schoen wringt en we hebben ook andere zorgpunten, kunnen toelichten”, aldus Clumper.

Inmiddels is Steven Gonesh, vice president operations voor twee maanden aangesteld als de waarnemend algemeen directeur van de SLM. De regering deelt voorts mee, dat Baidjoe, Vrede en Laigsingh deel zullen uitmaken van het interim managementteam.

More
articles