‘Regering moet zich maximaal inzetten om beloftes na te komen’

Goed bestuur van groot belang

Mahinder Jogi, VHP-parlementariër, zegt dat de regering naar grote ontwikkelingen streeft, door correct en juist te handelen. Jogi vertelde dat de herschikking van de schulden, alsook het land op het juiste spoor brengen, afhangt van de afspraken die regering met andere landen maakt. Jogi zei vervolgens dat de regering duidelijke afspraken heeft met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), die volbracht moeten worden, om zo het huishouden van Suriname op orde te brengen. “Door dit niet te realiseren, zal het volk besturen, leiden en bedienen, een probleem worden. De regering moet dus goed bestuur voeren, en zich  maximaal inzetten om haar beloftes na te komen”, aldus jogi.

Jogi zei dat de regering een ernstige situatie overgenomen heeft, waarvoor er nu een oplossing gebracht moet worden. Jogi is van mening, dat ofschoon het een lang traject is, in de afgelopen twee jaar er toch positieve stappen door de regering zijn gemaakt. “Wat in tien jaar vernietigd is, is niet in twee jaar te herbouwen. Het vertrouwen op het internationale vlak dat in tien jaar verloren is gegaan, is in twee jaar niet te herstellen. Ondanks dat, zien wij dat het buitenlands beleid van de regering vruchten afwerpt”, zei Jogi.

Volgens Jogi is één van de belangrijkste pijlers om te komen tot een gewijzigde omstandigheid in onze financiële situatie, dat de regering een maximaal draagvalk, steun en vertrouwen geniet van de samenleving. Volgens Jogi kan de regering alleen vertrouwen winnen door consequent te zijn en geen spoor te bewandelen, dat een negatieve impact zal hebben op ons. Jogi benadrukte, dat de regering gewoon moet doen, wat er door de samenleving verwacht wordt. “Samen moeten we het land uit de crisis halen, elke verkeerde poging, komt in het nadeel van de samenleving en de toekomst van het land te staan. Dat moeten we juist niet hebben”, aldus Jogi.

More
articles