Mathoera: ‘Nationaal Leger nog steeds gemotiveerd’

Defensieminister Krishna Mathoera, weersprak gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel, dat het Nationaal Leger, enorm gedemotiveerd is. ‘’Ik weet niet op basis waarvan men dat zegt.  Als één of twee mensen klagen, betekent dat niet dat het hele leger gedemotiveerd is. Als men zegt dat in het leger de demotivatie toeneemt, laat men dat dan onderbouwen door te zeggen hoeveel mensen gedemotiveerd zijn”, aldus Mathoera.

Met de middelen waarover Defensie beschikt, wordt er volgens de minister, zoveel mogelijk geïnvesteerd in het leger. ‘’Er zijn nog nooit zoveel bevorderingen geweest en ook hebben we nog nooit zoveel activiteiten gehad die betrekking hebben op de rechtspositie van militairen’’, zei Mathoera.

Zij gaf aan, dat de militairen juist erg gemotiveerd zijn. “Integendeel merk ik op, dat er een grote motivatie is, gelet op al de projecten die uitgevoerd worden door militairen. Men komt zelf met initiatieven. Er is heel veel motivatie binnen het leger. Er zijn natuurlijk wel militairen die ontevreden zijn, maar het is niet zo dat ze uit het leger weggaan”, aldus Mathoera.

Omdat het leger allereerst met discipline begint, heeft het ministerie vanaf het begin een strak beleid gevoerd dat inhoudt, dat als men twee maanden onwettig afwezig is, er strafontslag volgt. “Er zijn mensen die zich schuldig maken aan plichtverzuim en het moment dat ze twee maanden onwettig afwezig zijn, krijgen ze inderdaad strafontslag”, aldus Mathoera.

De bewindsvrouw benadrukte, dat het ministerie geen leger paraat kan hebben met mensen die zich niet kunnen houden aan de regels en die onwettig afwezig zijn. ‘’Dat is niet in het belang van Suriname en ook niet in het belang van het leger.’’

Mathoera benadrukte, dat het ministerie al is begonnen, om al die achterstanden in te halen. Ze zegt dat op basis van cijfers en feiten, er aangetoond kan worden wat er de afgelopen jaren is bereikt. In de afgelopen twee jaar is er volgens de minister vooruitgang geboekt, maar het ministerie heeft niet alle problemen op kunnen lossen.

‘’Er zijn nog een heleboel dingen die opgelost moeten worden. Gelet op de kleding, voeding enzovoort, maar het ministerie moet geld hebben voor deze zaken’’, zei Mathoera. Ze benadrukte dat het ministerie ondanks de beperkte middelen, reeds een aantal gebouwen gerenoveerd heeft.

More
articles