Landbouwsector voorbereid op droogte

Een groep landbouwers heeft tegenover een lokaal medium verklaard, dat de sector voorbereid is op de komende droogte. Zij vertelde dat dit vorig jaar ook al het geval is geweest en dat de meeste landbouwers water hebben opgeslagen om hun plantjes op tijd te voorzien. Volgens hen is het niet uitgesloten dat de prijzen van bepaalde groenten en fruit wederom zullen stijgen. De landbouwers denken hierbij vooral aan de prijzen voor bladgroenten. “Vooral groenten als Tayerblad hebben voldoende water nodig. Het is dus vanzelfsprekend, dat ze in de droge periodes duurder zullen zijn”, aldus een der agrariërs.

Vanwege de Meteorologische Dienst is reeds bekendgemaakt dat in de komende tijd een bepaalde hitte verwacht mag worden. Hoewel de droge tijd is aangebroken, zijn zware regenbuien op bepaalde momenten niet uitgesloten. Deze zullen volgens de meteoroloog plaatselijk geschieden. De temperatuur kan volgens de deskundigen dan variëren tussen de 25 en 28 graden. Verder is er volgens hen nog altijd sprake van een orkaanseizoen, maar zullen de effecten van de “La Nina” storm die het Caraibisch gebied in de afgelopen perioden heeft geteisterd bij ons minder merkbaar zijn.

Vanwege de Meteorologische Dienst wordt geadviseerd, veel water te drinken en het hoofd zoveel mogelijk te bedekken. Ook het dragen van kleding met een lange mouw bij het langdurig uitvoeren van werkzaamheden in de openlucht is aan te raden. Verder wordt geadviseerd, kinderen zoveel als mogelijk niet in de zon te laten lopen en indien nodig, zij worden voorzien van zonnebrand crème. Deze zeer warme periode zal mogelijk tot medio oktober aanhouden.

More
articles