BAZO-KAARTEN VOOR INHEEMSEN

De president heeft in verband met de Dag der Inheemsen, 400 BaZo-kaarten verstrekt aan de bewoners te Kabalebo. Volgens hem is er een bepaalde procedure ingezet om dit te realiseren. Dat men deze kaarten accepteert alsof het een cadeau was! Het gaat hier om een recht! Het is belachelijk dat de president dit met trots overhandigt. Het buitenland ziet dit en neemt een loopje met onze gezondheidszorg. Het gaat hier om onze oorspronkelijke bewoners, de groep die alle anderen hier heeft zien binnenkomen. En wat krijgen ze? BaZo-kaarten? Te zot voor woorden

Een kaartje waarmee thans slechts paracetamol gehaald kan worden, want voor al het andere moet worden betaald. De gezondheidszorg voor deze groep had dusdanig geregeld moeten zijn dat niet eens een kaartje vereist zou moeten zijn. Bij zijn aantreden zijn tal van deze kaarten ingevorderd. Het aantal verstrekte kaarten is veel minder dan die zijn ingetrokken. En om maar helemaal niet te praten over het feit dat in deze gebieden vaak genoeg geen arts ter beschikking is.

Niet alleen in Kabalebo wordt er een politiek spelletje met de bewoners gespeeld, maar ook in andere delen van het binnenland. We weten nu al, dat rond de verkiezingen er mooie beloftes gedaan zullen worden. Kijk maar naar de vele beloftes door verschillende politieke partijen gedaan naar onze binnenlandbewoners. Intussen is de Medische Zending al ruim drie weken in actie en wordt en geen moment naar de actievoerders omgekeken.

More
articles