Betalingsachterstand zorgt voor stagnatie in vuilophaal

NDP-parlementariër Rabin Parmessar, vroeg gisteren in De Nationale Assemblee, de aandacht van met name het ministerie van Openbare Werken. Parmessar kaartte het probleem van de vuilophaal aan en stelde dat al bijkans een week, er geen vuil is opgehaald in Paramaribo, Para, Brokopondo, Coronie en Nickerie, hetgeen tot onhygiënische situaties leidt. Vuilniszakken worden opengescheurd door honden en het afval blijft op straat liggen. Dat er geen vuilophaal plaatsvindt, is volgens Bholanath Narain, directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer, te wijten aan een betalingsachterstand bij het ministerie van Openbare Werken naar de aannemers toe. Narain zei tegenover de media, dat het een achterstand van drie maanden betreft.

Niet alle aannemers zijn in actie, maar degenen die normaal werken, kunnen niet inspelen op de ontstane situatie. Volgens Parmessar, dient er terstond een oplossing te komen.

‘’De situatie is onhoudbaar.’’ Parmessar benadrukte dat toen hij minister was op Openbare Werken, de vuilophaal goed verliep. ‘’En ook ‘s avonds werd er vuil opgehaald’’, zei hij.

Parmessar vroeg zich af hoe er gewerkt wordt op het ministerie, gezien er zoveel vuil langs de weg wordt gedumpt. ‘’Het beleid op Openbare Werken moet totaal anders uitgevoerd worden. Er is totaal geen transparantie hoe gelden besteed worden. Het beleid op het ministerie moet drastisch worden omgebogen. Dit kan niet‘’, stelde Parmessar, eraan toevoegend dat ‘’Paramaribo de vieste stad van het Caraïbisch gebied is’’.

More
articles