POLITIEOPTREDEN VERKEERD, MAAR GOOIEN VAN FLESSEN WEL TOEGESTAAN?

Het heeft er steeds meer van dat bandeloosheid geaccommodeerd wordt in dit land. Trouwens, dit is niets nieuws onder deze regering. Een bepaalde groep in de samenleving maakt het tot een gewoonte wegen te barricaderen wanneer hun partij aan de macht is. En alsof dat niet genoeg is, worden zij ook nog op handen gedragen. Kijk maar naar het incident te Paranam, waarbij de weg werd gebarricadeerd en weerloze burgers die niets met de situatie te maken hadden, hun belangen niet konden behartigen. En wanneer de politie hiertegen optreedt, dan zijn ze plotseling niet goed en maakt ze volgens hooggeplaatsten binnen de samenleving, misbruik van haar macht.

Maar is het normaal, dat burgers wegen barricaderen en ook nog flessen en stenen gooien naar de politie? Moet ze dan nog kalm blijven en met lede ogen toekijken? Hebben burgers op dat moment de grens van het toelaatbare niet overschreden? En dat de politie na haar handelen ook nog te schande wordt gezet, gezien ze in opdracht van de vicepresident, de herrieschoppers terug moest brengen naar de plaats delict. Is de politie tegenwoordig een soort escort van de samenleving? En dat de vicepresident deze relschoppers ook nog als helden behandelt. Dit is de topvorm van normvervaging.

Bovendien, wie is de VP om opdracht te geven mensen in vrijheid te doen stellen? Is hiermede het Openbaar Ministerie geen klap in het gezicht toegebracht? In ieder geval zijn er in Suriname nog wegen die bewandeld kunnen worden voor het genieten van jouw recht, maar het barricaderen van wegen en bekogelen van ambtenaren van politie met flessen is daar zeker niet één van.

More
articles