GROTE VAKANTIE, GROTE UITGAVEN EN WEINIG GELD

Scholieren hebben binnenkort in de volksmond, de zo bekende grote vakantie. De uitgaven voor deze maand zijn alom bekend bij de samenleving. Het gaat in deze maanden voornamelijk om de aanschaf van schoolspullen. Het kunnen tegenwoordig wel peperdure schoolspullen worden genoemd. Hoeveel zal een stevig en goedgevulde schooltas nu niet kosten of een goede schoolbroek? Dan kunnen we wel stellen dat er vakantiegeld is uitbetaald aan ambtenaren, maar hoe doet de rest het dan? Moeten ze weer een persoonlijke lening nemen bij de bank en de torenhoge rentes achteraf betalen uit een loon waarmede ze nu al niet uitkomen? Bovendien komen ambtenaren zelf niet uit, gezien hun huidig loon en vakantiegeld samen is wat zij eigenlijk zouden moeten verdienen.

En dan hebben wij het ook nog niet gehad over ontspanning. Na een heel schooljaar hebben de kinderen zeker recht om een beetje eruit te gaan en zich te ontspannen. Maar ook als totaal gezin smacht je ernaar. Maar hoe is ontspanning mogelijk met het huidige salaris? Waar ontspan je je? Een dagje uit met het gezin, zal je tegenwoordig niet minder dan SRD 1000 kosten. Dan hebben we nog niet gesproken over gezinnen met meerdere kinderen.

De regering had nu al voorbereidingen moeten treffen voor het organiseren van buurtactiviteiten om zo de ouders een helpende hand te bieden. Per slot van rekening is een beter sociaal leven van de Surinaamse mens ook iets waar de overheid naar zou moeten streven.

More
articles