President niet verrast door functieneerlegging Rusland

President Chandrikapersad Santokhi, heeft gisteren in gesprek met een lokaal nieuws-medium gezegd, niet verrast te zijn met het besluit van NPS-voorzitter Gregorry Rusland op te stappen als staatsadviseur. Tijdens een partijmeeting deze week gaf Rusland te kennen, zijn functie als staatsadviseur ter beschikking van de president te stellen. Volgens Rusland is hij iemand van daden en indien  de daden geen gewenst resultaat opleveren, hij het bijltje er liever bij neerlegt. Volgens de president heeft de functieneerlegging van Rusland onder meer te maken met de tegenwerking die hij heeft gekregen als trekker van het woningbouwproject. “De functie staatsadviseur is geen officiële functie. Vanwege het overheidsveld kreeg Rusland veel tegenwerking. Hij heeft zich vaak daarover beklaagd”, aldus de president.

Volgens de president is men weer breedvoerig begonnen met de communicatie op coalitieniveau. Dit omdat hij merkt, dat zaken niet altijd helder zijn naar alle partijen toe. Santokhi gaf te kennen dat er geen sprake is van een breuk binnen de regering. Hij zegt de coördinatie van de woningbouwprojecten persoonlijk naar zich toe te hebben getrokken. “Ik heb het soms moeten begeleiden. Maar intussen heb ik het volledig naar mij toe getrokken”, aldus president.

Eerder maakte de president reeds bekend, dat binnen afzienbare tijd de regering zal komen met het verstrekken van een aantal gronden en dat de woningbouwprojecten van de overheid dan wel van de grond zullen komen.

More
articles