Gekwalificeerd personeel uit de Filippijnen voor NICU

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, heeft gisteren tegenover een lokaal medium gezegd, dat wegens een tekort van gekwalificeerd personeel voor de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis (AZP), er verpleegkundigen uit de Filippijnen gehaald zullen worden. Ramadhin verklaarde dat hij ervan overtuigd is dat er vanwege de regering, wordt meegewerkt aan dit voorstel.

De minister zei dat er al twee geFilippijnse verpleegkundigen werkzaam zijn in het AZP, en op korte termijn er nog meer komen. Ramadhin vertelde dat er intensief wordt uitgekeken naar gespecialiseerde verpleegkundigen. Ook in Nederland en Cuba zoekt men. Ook zei Ramandhin dat Volksgezondheid verzoeken heeft neergelegd bij zijn netwerken. ‘Maar zoals ik al aangaf dat er internationaal een tekort is aan bepaalde  verpleegkundigen, ook in Nederland, zijn er een aantal NICU-afdelingen gesloten”, aldus Ramadhin.

Hij zegt, dat er vanaf zijn aantreden, continu is geïnvesteerd in apparatuur voor de NICU. “Hadden we onze focus alleen gelegd op de werknemers, dan hadden we nu misschien genoeg verpleegkundigen, maar geen bedden, geen couveuse en ook geen monitors, om de kinderen op te vangen in AZP”, aldus Ramadhin. De minister zegt dat er alles aan te zullen doen, om zoveel mogelijk verpleegkundigen aan te trekken.

More
articles