‘Regering wil nog steeds dialoog met Organic Movement’

De regering streeft nog steeds ernaar om een nationale dialoog te voeren met de Organic Movement. Volgens de woordvoerder van de president, Alven Roosveld, is van regeringswege eerder een handreiking gedaan naar de Organic Movement. Echter heeft  laatstgenoemde dit afgewezen. De Organic Movement deelde onlangs mee, dat verschillende organisaties pogingen hebben gedaan te bemiddelen, maar zij blijft erbij, dat eerst drie van hun eisen ingewilligd worden, alvorens het pad van dialoog met de regering bewandeld wordt.

Organic Movement onderstreept, dat zij wel bereid is in dialoog te gaan. Roosveld: ‘’De overheid blijft proberen om van haar kant uit, de dialoog op gang te brengen. Vanuit de overheid zijn er tot nu toe heel veel stappen gemaakt, nadat de acties zijn gestart.‘’ Alvorens de regering de lijst met de eisen van de Organic Movement kreeg, was zij, volgens Roosveld, reeds bezig met zaken te evalueren en bij te sturen.

Organic Movement blijft erbij, dat zaken die een fluitje van een cent zijn, meteen aangepakt moeten worden.

Het gaat onder andere om het terugdraaien van de benoemingen van friends and family en het aanpakken van de corruptie. Daarnaast staan de andere eisen nog recht overeind, te weten: het per direct terugdraaien van de uitgifte van percelen op het Sabaku- en Kroonenburg-project, transparante en duidelijke uitleg over het reçufraudeschandaal, verlagen van de brandstof- en stroomtarieven, onmiddellijke aandacht voor de zorgsector, betere transparantie vanuit het Openbaar Ministerie naar de samenleving toe en het vrijmaken van gelden voor het onderwijs. Roosveld daarentegen zegt, dat niet alle zaken binnen de kortste keren gedaan zullen zijn, omdat die aan een tijdlijn gebonden zijn.

‘’De overheid zou het dus op prijs stellen die tijdlijn te bespreken met betrokken organisaties. De implementatie van diverse zaken is reeds gestart, maar de overheid wil nog steeds in dialoog met de actievoerders. De handreiking staat nog recht overeind ‘’, aldus Roosveld.

 

More
articles