CDC: Wereldwijd meer dan 11.000 gevallen van apenpokken bevestigd in 55 landen

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben gemeld, dat er meer dan 1.400 apenpokkeninfecties in de VS geregistreerd zijn. Volgens de CDC is het te verwachten, dat de uitbraak zal groeien. Volgens de CDC zijn wereldwijd meer dan 11.000 gevallen van apenpokken bevestigd in 55 landen.  “Het aantal gevallen zal in juli en augustus zeker toenemen, aangezien de symptomen van het apenpokkenvirus gewoonlijk binnen drie weken na blootstelling zichtbaar worden. Mensen die nog niet weten dat ze besmet zijn, zullen waarschijnlijk medische hulp inroepen en zich moeten laten testen”, aldus Rochelle Walensky, CDC-directeur.

Walensky verklaarde dat de VS nu de capaciteit hebben om 70.000 testen per week uit te voeren, na het werven van verschillende commerciële laboratoria, waaronder: Quest Diagnostiekenlaboratoria. Volgens dr. Jennifer McQuiston, een CDC-functionaris, wordt aangenomen dat mensen die positief testen op orthopox, een apenpokkeninfectie hebben. Volgens Walensky zijn er nog geen goedgekeurde testen beschikbaar, die orthopox op een andere manier kunnen vaststellen.

CDC adviseert daarom mensen zich te laten vaccineren, indien ze de afgelopen twee weken bekende of vermoedelijke blootstelling aan apenpokken hebben gehad. Walensky zei dat federale gezondheidsautoriteiten prioriteit stellen aan de distributie van vaccins, naar plaatsen met een groeiend aantal infecties, maar bieden ook de injecties aan alle rechtsgebieden met mensen met een verhoogd risico op apenpokkeninfectie. “Het is hierdoor van cruciaal belang voor staten en jurisdicties om al hun gevallen snel en nauwkeurig te melden via door de CDC aanbevolen rapportage”, aldus Walensky.

More
articles