Bestuursverkiezingen SVB op 27 augustus

De bestuursverkiezingen van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zullen op 27 augustus gehouden worden. Dit heeft de kortgedingrechter bepaald, nadat de commissie Herstructurering SVB, een rechtszaak aanspande tegen het huidige bestuur.

De commissie had de verkiezingen gepland voor gisteren, maar de rechter bepaalde anders, gezien deze structuur in het geheel wenst te brengen. Volgens afspraken van de laatstgenoemde, zullen er richtlijnen worden gegeven voor het houden van de bestuursverkiezingen en wordt de FIFA er nauw bij betrokken.

Voorzitter van de commissie, Milando Atompai, verklaarde in gesprek met een lokaal medium dat ze is gevraagd, inhoudelijk niet in te gaan op deze case in de media en zo de rust te bewaren. Volgens hem zal hij zich houden aan de gemaakte afspraken, maar heeft de samenleving wel het recht te weten, waarom de geplande vergadering, geen voortgang vond.

Veertien leden van de SVB vroegen op 10 mei een algemene ledenvergadering (alv) aan. Op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement is toen een alv aangevraagd. Dit omdat het huidige bestuur binnen 21 dagen de algemene leden vergadering moest houden die was verdaagd, hetgeen niet is gebeurd. De aanvragers van de vergadering, worden ondersteund door een groot aantal leden.

More
articles