‘PG en president reageren niet op brieven parlement’

Volgens NDP-parlementariër, Jennifer Vreedzaam, heeft het parlement een brief gericht aan de Procureur Generaal (PG) met betrekking tot seksuele intimidatie op de werkvloer. Het betreft in dezen de kwestie, waarbij de directeur van de Hakrinbank door vrouwlijke medewerkers wordt beschuldigd van seksueel molest op de werkvloer en waarbij het OM heeft bepaald niet mee te kunnen gaan in deze zaak, gezien de wettelijk bepaling inzake ‘Seksueel molest op de werkvloer’ nog niet bestaat. Vreedzaam heeft met enkele andere leden van het parlement hierover een brief gericht aan de PG, echter zegt zij tot op heden geen reactie op het schrijven te hebben ontvangen. Tot verbazing van Vreedzaam reageerde het Openbaar Ministerie wel in de media, wat volgens haar niet door de beugel kan. Ook een brief gericht aan president, Chandrika Santokhi, met betrekking tot de zelfde zaak, bleef volgens de NDP-parlementariër onbeantwoord. Zij vraagt zich af of op deze manier wordt omgegaan met het parlement. “Moet ik constateren dat de pleger beschermd wordt en brieven onbeantwoord blijven en wanneer wij zaken horen die viraal gaan, dat er een relatie bestaat tussen de PG en de president, en dat er contact is”, gaf Vreedzaam aan.

Zij werd met betrekking tot de gedane uitspraak tot de orde geroepen door de voorzitter van het parlement, Marinus Bee. Hij zei dat dit verregaande uitspraken zijn en dit niet in het hoogste college van de staat kon worden toegelaten.

Ook VHP-parlementariër, Mahinder Jogi, die vroeg om een punt van orde kon zich niet terugvinden in uitspraken van Vreedzaam. Volgens Jogi kan het niet zo zijn, dat de regering of personen door het slijk worden gehaald of dat er uitspraken worden gedaan die vergaande gevolgen kunnen hebben. De VHP-parlementariër deed daarom een beroep op Vreedzaam, haar woorden terug te nemen.

Echter is er volgende fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, niets aan de hand met de uitspraken van Vreedzaam. Volgens hem wordt het allemaal door de tegenpartij uit de context gehaald gezien er een normale werkrelatie is tussen de machten, maar lijkt het volgens hem erop alsof er sprake is van beïnvloeding.

More
articles