Personeel OW in beraad, na vulgaire taalgebruik beleidsadviseurs

Vakbondsleider Michael Sallons, heeft  tegenover een lokaal medium verklaard, dat het personeel van Openbare werken (OW) momenteel in beraad is. Er is commotie ontstaan onder de werknemers  van Openbare Werken,  met betrekking tot audio opnames van scheldende beleidsadviseurs van de OW-minister. Sallons zegt dat er door zijn organisatie een bericht gestuurd is naar minister Nurmohamed van Openbare Werken, en gevraagd om een spoedonderhoud, maar dat heeft tot nog toe niet plaatsgevonden.

Het personeel is bereid het werk te staken, maar is tot nog toe niet overgegaan tot die handeling, alvorens het op de hoogte wordt gesteld, welke stappen ondernomen zullen worden  door de leiding van het ministerie tegen Suraj Sahadew-Lall, H. Narain en N. Barhoe,  die scheldend tekeer zijn gegaan tegen personeelsleden. Volgens Sallons staan  Sahadew-Lall en zijn medestanders, die elke afdeling  terroriseren en angstig te maken  door bedreigingen en hun vulgaire taalgebruik.

Nadat de klachten van personeelsleden zijn aangehoord door de bond, en de voorzitter van de Bond van Sluizen en Gemalen, is de actie van deze leden  overgenomen door andere bondsleden. Sallons zegt dat op het moment het besluit genomen en bevestigd werd is de minister gekomen voor een gesprek. Vervolgens heeft hij de voorzitters van de bonden te woord gestaan. Nurmohamed geeft toe, dat schelden op de werkvloer niet toegestaan is en deed een beroep op de personeelsleden en de bond, hem de ruimte te geven  zaken binnen zijn ministerie, op te lossen. “De bond geeft de minister tot vandaag de tijd, om tot een oplossing te komen  zodat de leden weten wat uit de bus komt om dan verder de informatie te delen met de leden”, aldus Sallons.

More
articles