‘Internationale hulp gevraagd voor door wateroverlast getroffen gebieden’

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag tijdens een regeringspersconferentie meegedeeld, dat de regering nationale maatregelen treft om de door wateroverlast getroffen gebieden te helpen. De getroffen gebieden zijn tot rampgebied verklaard, ook is er internationale hulp ingeroepen.

De bewoners van Brokopondo en andere getroffen gebieden zullen volgens de president, ‘’extra beschermd worden door dit besluit dat in afstemming met De Nationale Assemblee is genomen’’.

Indien de regering momenteel een noodtoestand voor Brokopondo afkondigt, kan dat verregaande gevolgen hebben, vandaar dat de regering besloten heeft daarvan af te zien.

‘’Indien de noodtoestand afgekondigd wordt, mogen er geen economische activiteiten ontplooid worden in het gebied.

De bewoners zouden ook geëvacueerd moeten worden’’, verduidelijkt de president. Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Ram-penbeheersing (NCCR), is verder versterkt en zal samen met andere instituten, ter plekke aanwezig zijn.

Er worden ook opvanglocaties gereedgemaakt voor mensen die hun huis moeten verlaten als gevolg van de wateroverlast.

‘’Alle andere zaken zoals de gezondheidszorg, het onderwijsproces, waarop de wateroverlast impact heeft gehad, hebben de aandacht van de regering’’, aldus de president.

Doordat Brokopondo nu de status van rampgebied heeft, kan er volgens het staatshoofd, veel meer worden gedaan, er zullen bijvoorbeeld ook boten en vliegtuigen ingezet worden.

 

More
articles