Achaibersing: ‘Sociaal vangnet krijgt krachtige aanpak’

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft in het radioprogramma ABC Aktueel verklaard, dat het sociaal vangnet krachtiger ter hand genomen moet worden. De bewindsman zei dat er al een aantal indicatoren zijn voor onze herstellende economie. Eén van de belangrijkste indicaties is, dat de koers al ongeveer een jaar stabiel is. Volgens Achaibersing is er  in het document van het International Monetary  Fund (IMF) geconstateerd, dat de inflatie een dalende trend heeft ingezet. Vervolgens stelde Achaibersing  dat onze economie aan de herstellende hand is.

“De regering  wordt tegelijkertijd geconfronteerd met zaken, die zij zelf niet in de hand heeft zoals de stijgende prijzen  van goederen, diensten en brandstof wereldwijd, veroorzaakt wordt door de Russische oorlog in Oekraïne”, aldus Achaibersing Door de situatie betreffende de  oorlog  verklaarde het IMF ook in zijn rapport,  dat de regering de nodige maatregelen zal moeten treffen. “Omdat de regering wat ‘meevallers’ zal hebben, en ze  die ‘meevallers’ zal  moeten benutten om die effecten die de samenleving ervaart, zo goed mogelijk op te vangen”, aldus Achaibersing.

Volgens de bewindsman vormt  een andere indicator dat het  begrotingstekort en financieringstekort behoorlijk  zijn afgenomen. Op een niveau waarop het normaliter zou moeten zijn.  Op de vraag die gesteld werd over  de uitgaves van sociale uitkeringen, en de maatregelen die zullen worden genomen om de sociaal zwakkeren te ondersteunen, of het niet mogelijk is al de maatregelen omtrent het sociaal vangnet niet in een document te verwerken,  verklaarde de bewindsman, dat er een document is over het samenhangend sociaal programma, maar is hij zelf van mening dat  inderdaad er meer aandacht en bekendheid hieraan  besteed moet worden.

More
articles