Sharman: ‘We moeten ons wel zorgen maken om stijgende besmettingen’

Volksgezondheidminister Amar Ramadhin, heeft gisteren tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) gezegd, dat hoewel er een lichte stijging is van het aantal personen dat positief getest wordt op Covid-19, er geen reden is tot bezorgdheid. Dew Sharman, vicevoorzitter van DNA tevens arts, was van mening dat de minister de situatie bagatelliseert en dat alertheid nodig is. ‘’Indien de stijging aanhoudt, zullen de ziekenhuizen weer vollopen en dit zal een enorme druk op de zorg uitoefenen’’, zei Sharman.

‘’We moeten ons zeker zorgen maken, want met het versoepelen van de maatregelen, lijkt het er bijna op alsof er geen covid meer bestaat.‘’ Het gaat volgens Sharman nog steeds om de Omicron-variant, maar we moeten ervoor waken dat de situatie niet escaleert. ‘’Er is misschien geen reden om in paniek te raken, maar we moeten wel alert blijven.‘’

Volgens Sharman is er momenteel onvoldoende zorgpersoneel, waardoor het niet gegarandeerd is of de nodige zorg wel geboden kan worden. Ook de testmogelijkheden zijn beperkt geworden.

Testen is ook niet meer gratis, voor een swabtest moet nu SRD 300 betaald worden. ‘’Om te swabben moeten mensen nu terecht bij particuliere instellingen, waarbij ze moeten betalen. En in deze moeilijke situatie kunnen velen het zich niet permitteren, hierdoor gaan ze dus niet en dan heb je het gevolg dat ze het virus verder verspreiden”, aldus Sharman.

Sommige maatregelen moeten volgens Sharman, aangescherpt worden. ‘’Want we moeten niet verrast worden met een andere golf.‘’ Het vaccineren is volgens hem nog steeds het belangrijkste om besmettingen tegen te gaan. Ook moet het swabben op de verschillende locaties, weer opgepakt worden. ‘’Al is het één optie per district, maar de mogelijkheden moeten er weer zijn”, aldus Sharman.

More
articles