Werken aan bereidwilligheid van personen tot vaccineren

Allerlaatste personen bereiken ter motivatie

Minister Amar Ramadhin van Volks-gezondheid,  heeft kort geleden tegenover een lokaal medium verklaard, te werken aan de bereidwilligheid bij  personen om zich alsnog te laten vaccineren.  Het is hem gebleken dat personen niet over genoeg informatie beschikken, waardoor zij het besluit nog niet hebben genomen zich te laten vaccineren. Volgens Ramadhin moeten de mensen beter geïnformeerd worden, op de meest ultieme plekken.

Hij zegt dat de centrale informatie over het laten vaccineren heel belangrijk is, en dat die informatie vanuit de overheid dient te komen. Maar er zal toch gewerkt moeten worden om de allerlaatste persoon te benaderen; als voorbeeld gaf hij de huisarts aan, die ervoor zou moeten zorgen zo een patiënt  te motiveren en begeleiden, dat indien de persoon de consequenties van het  covid-virus niet  wenst te ondervinden, die wel moet overwegen zich te laten vaccineren. Vervolgens zei hij, dat Het covid virus voorkomen kan worden. Net als hoe alle andere aandoeningen voorkomen kunnen worden, door het hebben van beschermingsmateriaal en beschermingsmiddelen, zo dient het vaccin ook als bescherming tegen het covid- virus.

Volgens Ramadhin zijn de geestelijke leiders  ook een belangrijke groep die benaderd moet worden, deze personen zijn ook bekend in de samenleving op het geestelijk platform, maar de bedoeling is, dat zij ook op hun manier de mensen  benaderen, door te communiceren  over het vaccineren. “Uiteraard moet je ook de mindset hebben bij die groep leiders, om zo toegang te hebben tot de rest”, aldus Ramadhin.

Ramadhin benadrukte dat een ieder vanaf 12 jaar nog steeds gemotiveerd wordt om te  vaccineren. Door de versoepeling van het onderwijsproces, zal er ook een beroep worden gedaan op ouders, hun kinderen alsnog te laten vaccineren. Maar ook dat onderwijzers  die stap maken zich te laten beschermen. De aanbevelingen tot het vaccineren  naar de essentiële groepen,  zal voortgang blijven vinden, omdat die groep heel belangrijk is voor het land.  De overheid heeft uiteraard een verantwoordelijkheid om een gedegen beleid te voeren voor wat betreft Covid-19, verder moet de samenleving alert blijven voor een andere golf. Er zijn genoeg PPE -materialen en vaccins in voorraad en opgeslagen om het virus te bestrijden. Het is verder heel belangrijk een goed vaccinatieprogramma te hebben om strategisch en effectief  te vaccineren.

More
articles