Achaibersing: ‘Zuiniger omgaan met brandstof’

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, heeft donderdag jl. tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee, een beroep op de samenleving gedaan om de komende periode, zuiniger om te gaan met brandstof. Achaibersing legde uit, dat de invasie van Rusland in Oekraïne, een nadelige invloed kan hebben op de prijzen van goederen en diensten.

Achaibersing: ‘’Wat dit betreft, zijn we geen uitzondering in de wereld, we gaan daarvan ook een beetje last hebben, vooral als het om brandstofprijzen gaat.‘’ Indien we de ontwikkelingen vanaf de invasie volgen, is er volgens Achaibersing, reeds een stijging in de brandstofprijzen te merken. Over het algemeen is Suriname een importerend land, als het om brandstof gaat. ‘’Daarom moeten we hierover realistisch zijn en er rekening mee houden, dat wij ook daar last van zullen krijgen. Ik wil een beroep op u doen, in het bijzonder op de weggebruikers, om wat zuiniger om te gaan met brandstof.‘’

Indien mogelijk, moeten er volgens Achaibersing alternatieven bekeken worden. De regering zal volgens de bewindsman, er alles aan doen om de negatieve effecten van de invasie in Oekraïne op ons land, zoveel mogelijk te beperken. ‘’Wel moeten we er rekening mee houden, dat het enige impact zal hebben”, aldus Achaibersing. Hij zei voorts, dat we in Suriname genoeg mogelijkheden hebben om creatiever te zijn en zo zaken op te vangen.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles