IDB stelt 30 miljoen USD beschikbaar voor sociaal vangnet

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) stelt ruim 30 miljoen USD beschikbaar voor het Sociaal Vangnet Programma dat door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) zal worden uitgevoerd. Het sociaal vangnet is een onderdeel van het Herstelplan dat door de regering wordt geïmplementeerd om de economie en alles daaromheen weer in goede banen te leiden.

De Support to Safety Nets for vulnerable populations leningsovereenkomst, werd vandaag ondertekend door de Staat Suriname, vertegenwoordigd door minister Armand Achaibersingh van Financiën en Planning en IDB-landenvertegenwoordiger Antonio Goncalves.

Deze leningsovereenkomst met de IDB, is volgens minister Achaibersing, de eerste van deze regering en wel met een toestemmingsbrief van het Bureau voor de Staatsschuld. Daarnaast werden ook leningsovereenkomsten gesloten voor het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen ter verbetering van de productie en distributie van drinkwatervoorziening (USD 25 miljoen). Voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt een nieuw curriculum ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs (USD 30 miljoen). Minister Achaibersing deed een beroep op zijn collegae om binnen de gestelde looptijd van 4-6 jaar, de doelen te bereiken.

‘’Met deze overeenkomst kan het beleid van SoZaVo verder uitgevoerd worden om vooral de kwetsbaren in de samenleving verder te ondersteunen’’, zei SoZavo-minister Uraiqit Ramsaran. “Het uitgestippelde beleid moet voorkomen dat de huidige positie waarin kwetsbare groepen zoals seniorenburgers, kinderen, mensen met een beperking en zwakke huishoudens zitten, verder verslechtert.” Een deel van het bedrag zal gebruikt worden om het ministerie van SoZaVo te versterken.

Goncalves zei dat vanuit de IDB technische assistentie verleend zal worden. Hij benadrukte dat de ontwikkelingsdoelen van Suriname, passen bij de Vision (visie) 2025 van de IDB.

More
articles