‘In Gods oog zijn we één, geestelijken staan niet boven de wet’

‘’In Gods oog zijn we allemaal één en moeten we elkaar liefhebben, net als broeders en zusters.

Eenieder moet zich houden aan wet en recht’’, zegt Steven Reyme, voorganger van de Volle Evangeliegemeente Logos Internationaal, tegenover de krant naar aanleiding van de behandeling van de Wet Geweld en Seksuele Intimidatie Arbeid en de Wet Gelijke Behandeling Arbeid, afgelopen donderdag 17 februari in het parlement. Gebleken is dat religieuze leiders en kerkgemeenschappen, vrijstelling van de wet krijgen.

‘’God werkt op grond van wetten, ook in het Woord komen die voor. Dit zijn wetten of regels waaraan iedereen zich moet houden, want niemand staat boven de wet, ook geestelijken niet‘’, zegt Reyme.

Dat slachtoffers middels de wet bescherming genieten, vindt hij een goede zaak, maar er zou volgens hem, geen uitzondering gemaakt moeten worden voor bepaalde groepen.

’We zijn allemaal mensen en moeten zich daarom integraal aan wetten houden.‘’ De debatten over deze wet, worden vandaag in De Nationale Assemblee voortgezet. De minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Rishma Kuldipsingh zal dan ingaan op de gestelde vragen.  Veel parlementariërs hebben bij de vorige vergadering aangegeven, dat de wet nader bekeken moet worden.

door Orsilia Dinge

 

More
articles