Frans-Guyana lijkt covid-situatie onder controle te hebben

Ons buurland Frans-Guyana, lijkt de covid-situatie onder controle te hebben.

Afgelopen week werd er dagelijks een daling geconstateerd van het aantal personen dat positief getest werd op Covid-19. Het aantal geregistreerde covid-besmettingen was op maandag 14 februari 115, dinsdag 15 februari 70, woensdag 16 februari was dat aantal wederom gedaald tot 38, donderdag 17 daalde het tot februari 27. Afgelopen maandag 21 februari was er een stijging en werden er 78 positieve gevallen na 2865 uitgevoerde tests geconstateerd. Momenteel liggen 39 patiënten in het ziekenhuis en 6 personen op de IC in het Franse buurland. Het reproductiegetal van Frans-Guyana ligt op 89/100.000.

De Franse regering implementeerde in de eerste weken van januari 2022, Plan Blanc, nadat een massale instroom van patiënten naar ziekenhuizen in Frans-Guyana werd geconstateerd.

Alle instellingen werden opgeroepen om samen te werken en hun middelen te bundelen om de toestroom van patiënten op te vangen, omdat de epidemische situatie in Frans-Guyana verslechterde vanwege het hoge aantal besmettingen bij zorgverleners. Hierdoor nam de capaciteit om zorg te verlenen af.

De maatregelen werden doorgevoerd in medische en sociale instellingen en diensten, in overeenstemming met nationale richtlijnen en rekening houdend met het grote risico op verstoring van het zorgaanbod en de uitzonderlijke en tijdelijke vrijstellingen van de uitsluitingsregels voor professionals in de gezondheidszorg.

Bron: Agence Régionale de Santé Guyane

More
articles