Nieuwe olie- en gasontdekking bij Krabdagu in Blok 58

TotalEnergies en APA Corporation hebben een significante ontdekking gedaan van nieuwe olie en bijbehorend gas bij de Krabdagu-1 bron, in het centrale gebied van Blok 58, voor de kust van Suriname. Dit volgt op eerdere ontdekkingen in Maka, Sapakara, Kwaskwasi en Keskesi, en de met succes geteste Sapakara South-1-taxatie. Krabdagu-1, 18 kilometer ten zuidoosten van Sapakara Zuid, werd geboord op een waterdiepte van 780 meter en stuitte op ongeveer 90 meter netto olieopbrengst in Maastrichtse en Campanische reservoirs van goede kwaliteit.

“Deze succesvolle exploratieput bij Krabdagu-1 is een belangrijke aanvulling op de ontdekte bronnen in het centrale gebied van Blok 58. Dit resultaat moedigt ons aan om onze verkennings- en beoordelingsstrategie van dit vruchtbare Blok 58 voort te zetten om voldoende bronnen te identificeren tegen het einde van het jaar. 2022 voor een eerste olie-ontwikkeling”, zegt Kevin McLachlan, Senior Vice President, Exploration bij TotalEnergies.

De boor- en houtkapactiviteiten gaan door met het Maersk Valiant-boorschip. DST-operaties zullen worden uitgevoerd op Krabdagu-1 om de hulpbronnen en productiviteit te beoordelen. Het is de bedoeling dat in 2022, in het blok nog drie verdere exploratie- en beoordelingsputten worden geboord. TotalEnergies is de exploitant van Blok 58, met een werkbelang van 50 procent, terwijl APA Corporation de resterende 50 procent bezit.

More
articles