Vrouwen kunnen leiderschapsfuncties beter bekleden

Vrouwelijke leiders komen we steeds vaker tegen in de wereld, maar ook in onze samenleving is het hebben van vrouwen in leidinggevende functies allang geen taboe meer. In het kader hiervan wordt er morgen, zaterdag 18 februari, in het Auditorium van Assuria High Rise, een Womens Leadership Summit georganiseerd, waar er over verschillende actuele thema’s, gediscussieerd zal worden door een uitgebreid panel. Er zullen sprekers zijn die vanuit hun achtergrond en expertise ervaringen delen, waarna er stellingen daaraan worden gekoppeld om een constructieve discussie op gang te brengen. Op dit seminar zullen sprekers zoals Carmen Rasam, Carla Bakboord, Varsha Ramautar, Reina Kolf, Xenne Fernandes hun ervaringen delen op hun vakgebied. Dit initiatief komt van Soraya Bousaid en zij heeft dit seminar georganiseerd, omdat er volgens haar wel behoefte is aan een connectie tussen verschillende sterke vrouwen en daarbij is een Women’s Leadership Summit de juiste manier om women empowerment te stimuleren binnen een gemeenschap.

“Een summit is uniek in Suriname en een Women’s Leadership Summit is daarom een unicum, omdat wij dat nog niet kennen. Het gaat vooral om de constructieve, kritische discussie die wij met elkaar gaan voeren. Bepaalde onderwerpen moeten bespreekbaar worden gemaakt, want ik denk dat heel veel Surinamers niet durven om over bepaalde zaken te praten, zoals salarisonderhandelingen, competitie op de werkvloer enz.”, aldus Bousaid. De gedachte achter dit seminar is gekoppeld aan wat vrouwen zouden moeten doen om hogerop te klimmen op de werkvloer, waar vaak nog steeds mannen overheersen. Volgens Bousaid kunnen vrouwen op dit seminar tools meekrijgen die zij kunnen inzetten om hun carrièrepad beter te doorlopen.

Netwerken is zeer belangrijk voor een individu en de vrouw van tegenwoordig vindt prima haar weg in de mannelijke wereld en werkt zich langs ethische lijnen naar de top van de maatschappelijke ladder.  Volgens deskundigen, bezitten vrouwen vaker een hogere score van emotionele intelligentie dan mannen en vrouwen zijn per definitie beter bewapend om de functie van leider te bekleden. Dit gegeven motiveert om meer vrouwelijke leiders te creëren voor een rechtvaardige balans wereldwijd in de vertegenwoordiging per geslacht. “Met ruimte voor verbetering, gaan wij als Surinaamse vrouwen in 2022 de uitdaging aan om voortaan beter te scoren op zelfvertrouwen en strategie. Op deze summit bespreken we alle nodige tools. The Women’s Leadership Summit Suriname 2022, de grote vrouwelijke revolutie met enorme verrijking voor de gemiddelde Surinaamse vrouw. Maak deel uit van dit historisch evenement”, aldus Bousaid.

More
articles