Nog geen oplossing voor voedselverstrekking dak- en thuislozen

‘Dagelijks probleem met al die bakjes hier’

Het besluit dat de regering enkele weken geleden heeft genomen, om geen voeding meer te verstrekken aan dak- en thuislozen aan de Waterkant blijkt tot nader orde te zijn aangehouden. Naar verluidt is de regering nog bezig gesprekken te voeren met verschillende instanties, die zich bezighouden met de distributie van voeding aan deze groep. Echter is er tot op heden geen goede oplossing gevonden en heeft men nog geen geschikte locatie voor de voedseldistributie kunnen vaststellen. Voorlopig is het eerder genomen besluit teruggedraaid.

Volgens enkele standhouders aan de Waterkant vormen de dak- en thuislozen een  enorme last voor klanten. “Ze vallen onze klanten aldoor lastig, waardoor de mensen niet meer willen komen”, zegt een standhouder tegenover de krant. Een ander probleem is volgens de standhouder dat na het nuttigen van hun voedsel de daklozen heel wat troep achterlaten. ‘’Het is een dagelijks probleem met al die weggesmeten  bakjes hier. Op maar niet te spreken over het plassen dat ze tegen de muur doen. We overwegen nu zelf bewakers in dienst te nemen”, aldus een standhouder.

Vertegenwoordiger van de dak en thuislozen, Ronald Fernandes, zei onlangs in gesprek met een lokaal medium, dat het in dezen niet gaat om dak en thuislozen die zich bezighouden met zulke activiteiten, maar dat het gaat op patiënten van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). “Zelf wij als dak en thuislozen ondervinden last van deze groep. Maar niemand die zich over ze bekommert. PCS wil ze maar niet opvangen”, liet Fernandes weten. Volgens deze PCS’ers krijgen ze hun medicaties toegediend op straat, maar is de werking hiervan onvoldoende, omdat ze gelijk daarna weer aan de drugs zitten. “Regering kom de mensen van hier halen. Ze vormen een gevaar voor de gemeenschap”, aldus Fernandes.

More
articles