Achaibersing ontkent niet vrijmaken gelden

Volgens de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, berust het niet op waarheid, dat de departementen bemand door ABOP, weinig tot helemaal geen geld ontvangen voor het uitvoeren van projecten. Dit zei de bewindsman naar aanleiding van de uitspraken gedaan door onder andere de vicepresident, Ronnie Brunswijk. De vicepresident zei onlangs tijdens een online massameeting van de partij, dat er geen projecten meer zullen worden goedgekeurd binnen de Raad van Ministers (RvM), als de gelden daartoe niet worden vrijgemaakt. Brunswijk dat de president hiervan reeds op de hoogte is gesteld. Brunswijk stelde eveneens, dat hij de president ook op het hart heeft gedrukt, zijn minister tot orde te roepen.

Volgens Achaibersing kan uit een ministerie begroting van 2021 opgemaakt worden, dat de Abop-ministeries van alle ingediende projecten zeker van de 90 procent daarvan, gelden hebben ontvangen. Bij de overige ministeries ligt dit tegen de 80 procent. Volgens Achaibersing is hiermee dus duidelijk gemaakt, dat juist de overige ministers zouden moeten klagen, echter is dat niet het geval. De bewindsman verklaarde, dat de reden waarom de gelden niet voor 100 procent zijn besteed is omdat de documenten van de projecten, niet in orde waren. ‘’Bij de meeste ontbraken de onderliggende stukken of waren de cijfers niet in orde. Ik kan daarvoor geen geld beschikbaar stellen‘’, verduidelijkte Achaibersing.

De minister zegt bij het autoriseren niet te kijken of het nou gaat om een Abop of VHP ministerie. ‘’Ik wil het verwijt naar de minister van Financiën toe, bijna lariekoek noemen‘’, aldus de bewindsman.

More
articles