Handhaving van avondklok in Suriname blijft van kracht

De handhaving van de avondklok in Suriname blijft in tegenstelling tot Guyana nog van kracht. De regering liet optekenen via de Communicatie Dienst Suriname (CDS), dat het uitgangsverbod dagelijks van 23:00 uur tot 05:00 uur duurt. Het organiseren van feesten met inbegrip van huisfeesten blijft voor alsnog verboden.

Reizigers die volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, mogen vanuit Suriname naar het buitenland afreizen en omgekeerd, zonder dat zij daarvoor toestemming nodig hebben. De huidige reismaatregel houdt in dat voor in-  en out-bound personenverkeer, er een bewijs van volledige vaccinatie overlegd moet kunnen worden. Voor inbound personenverkeer moet de reiziger in het bezit zijn van een negatief SARS-CoV-2 antigeen testresultaat, niet ouder dan 24 uur voor vertrek naar Suriname of een negatief SARS-CoV-2,  RT-PCR testresultaat, niet ouder dan 48 uur voor vertrek naar Suriname.

De niet-ingezeten personen moeten in het bezit zijn van een medische verzekering die de zorgkosten van een eventuele Covid-19 besmetting in Suriname zal dekken, met een looptijd van maximaal 30 dagen na aankomst. Vervolgens geldt voor alle in-bound personenverkeer dat de reiziger na aankomst 7 dagen in thuisquarantaine dient te gaan, en de niet  of onvolledig gevaccineerde reizigers en ingezetenen van Suriname en diplomaten zullen in de periode van 9 februari 2022 tot nader order in staat gesteld worden, om vanuit het buitenland naar Suriname af te reizen uitsluitend na verkregen toestemming.

Covid etmaal

In de afgelopen 24 uur werden 61  personen positief getest op het coronavirus. Van de 168 swabs die werden afgenomen, waren 107 negatief. 36,31% van de geteste personen is positief. In het afgelopen etmaal is één persoon overleden aan de gevolgen van een covid infectie. In totaal zijn er tot nog toe 49.317 personen genezen in Suriname. Tot op heden verloren 1.299 mensen in Suriname het leven aan Covid-19. Het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen, staat momenteel op 58, waarvan 12 op de Intensive Care Units liggen. In het afgelopen etmaal werden er 15 mensen in thuisisolatie geplaatst, en 2 werden genezen verklaard.

More
articles