CDC: ‘Geen ondersteuning voor opheffing van Covid-bestrijdingsbeperkingen en maskerregels’

Het hoofd van het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding en Preventie (CDC) heeft gisteren benadrukt dat het nu niet het moment is, de aanbevelingen te wijzigen of de beperkingen die gericht zijn op het voorkomen van Covid-19 te versoepelen.  “Op dit moment hebben we in de Verenigde Staten nog steeds elke dag ongeveer 290.000 besmettingsgevallen van Covid-19, en onze ziekenhuisopnames zijn nu hoger dan ze waren op het hoogtepunt van onze Delta-golf,” aldus Rochelle Walensky, CDC-directeur.

Walensky verklaarde ook dat de volksgezondheidsinstantie het opheffen van COVID-bestrijdingsbeperkingen en maskerregels niet ondersteunt, zelfs nu regeringen  zich haasten, de mandaten in hun staten op te heffen. Volgens het CDC laat heeft 99 procent van de Amerikaanse provincies nog steeds een hoog niveau van overdracht van het coronavirus zien. Walensky verklaarde voortsdat de besmettingsaantallen momenteel nog steeds te hoog zijn voor de CDC om daarom te overwegen, eventuele verzachtende maatregelen op te heffen. ” We hebben uitbraken gezien die zich hebben voorgedaan in gemeenschappen, alwaar studenten niet gemaskerd waren op scholen en die moesten sluiten”, vertelde Walensky.  Volgens haar wordt het opdoen van een neus-mondmasker nog steeds aanbevolen, vooral op scholen.

Experts op het gebied van de volksgezondheid voorspellen dat Covid-19 uiteindelijk ‘endemisch’ zou kunnen worden, wat betekent dat de ziekte constant aanwezig is in een populatie, maar de gezondheidsstelsels niet langer overweldigt, ziekenhuizen belast of een alarmerend groot aantal mensen treft, zoals typisch wordt ervaren gedurende een pandemie.

 

More
articles