Brazilië: ’50 procent kinderen gevaccineerd tegen Covid-19’

In Brazilië zijn reeds 2.002.162 kinderen tussen 5 en 11 jaar ingeënt tegen Covid-19. Ongeveer 50 procent van de kinderen  is met ten minste één dosis gevaccineerd.

‘’Ons doel is om de immunisatie van kinderen verder te versnellen, ze te beschermen en de overdracht van covid te verminderen, waardoor de veiligheid niet alleen voor hen, maar voor de hele bevolking wordt gegarandeerd”, aldus Regiane de Paula, de coördinator van het staatsvaccinatieplan. Paula benadrukte dat vaccinaties veilig zijn.

Ouders en voogden zullen volgens Paula, een dichter bij gelegen vaccinatiepost moeten zoeken om hun kinderen te laten vaccineren.

De regering heeft in totaal 4 miljoen doses Coronavac en bijna 1 miljoen Pfizer-doses beschikbaar gesteld. Kinderen van 5 tot 11 jaar met immunosuppressie kunnen alleen het vaccin van Pfizer krijgen, terwijl de anderen kunnen worden beschermd door Corona-vac. Het secretariaat heeft speciale acties gepromoot, om de vaccinatiegraad uit te breiden. De kindervaccinatie begon in São Paulo op 14 januari, bij kinderen met co-morbiditeiten.

More
articles