55 personen genaturaliseerd

Geen gevaar voor nationale veiligheid en openbare orde

Gisteren werd de behandeling van de ontwerpwet houdende verlening van de Surinaamse Nationaliteit door naturalisatie, in De Nationale Assemblee (DNA) voortgezet. De ontwerpwet verlening Surinaamse nationaliteit door naturalisatie aan Holder, Hezron Mark en 54 anderen, werd met 46 algemene stemmen goedgekeurd.

Harriet Ramdien, voorzitter van de commissie van rapporteurs, stelde dat mensen al jaren in ons land wonen, hun krachten hebben gegeven, maar al zo lang wachten om Surinamer te worden. “Het betekent hier dus iets voor ze”, aldus Ramdien. Ze vertelde voorts, dat de wettelijke doorlooptijd voor het aanvragen en verkrijgen van naturalisatie, wettelijk vastgesteld is op één jaar. ‘’Doordat zaken in ons land zolang op zich laten wachten, maakt dat stukken van veel aanvragers vervallen raken en wederom ingediend moeten worden’’, zei ze. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, verklaarde dat de dossiers vaak onvolledig zijn, waardoor zaken te lang blijven liggen bij de Vreemdelingenpolitie. Amoksi haalde daarbij ook aan, dat mensen ook moeilijk te bereiken zijn.

Volgens Amoksi wordt er aan een betere communicatie en samenwerking gewerkt.
Na twee vergaderingen werden 55 personen genaturaliseerd. De aanvragers die genaturaliseerd zijn, voldoen aan alle gestelde eisen. Het is uit onderzoek gebleken, dat de genaturaliseerden geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid en de openbare orde van Suriname. De ontwerpwet verlening Surinaamse nationaliteit door naturalisatie aan Holder, Hezron Mark en 54 anderen, werd met 46 algemene stemmen aangenomen.

More
articles