President Santokhi opent jaar van Tijger met decoratie leden Chinese gemeenschap

In het kader van het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Tijger, heeft president Chandrikapersad Santokhi, op dinsdag 1 februari, de eerste dag van het Chinees Nieuwjaar, op het Presidentieel Paleis. zeven leden uit de Chinese gemeenschap gedecoreerd.

Huang Miaoshian, Wu Qiurong en Hu Shaohuai ontvingen de ere-medaille in goud verbonden aan de Ere-orde van de Palm. Chung Pick Fung en Sun Li werden benoemd tot Ridder in de Ere-orde van de Palm. Lau Chi Wai Peter werd geridderd in de Ere-orde van de Gele Ster. De hoogste onderscheiding ging naar Ma Xingrui, voorzitter van de onlangs opgerichte Suriname Chinese Business Alliance. Hij werd benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster. De decorandussen hebben zich bijzonder ingezet voor de Surinaamse samenleving door financiële steun te bieden aan verschillende sociale instellingen en computers te doneren aan ziekenhuizen. Ook maakten zij zich er sterk voor dat er gevaccineerd kan worden met het covid-vaccin Sinopharm. Inmiddels zijn meer dan 9000 personen gevaccineerd met Sinopharm.

Ma Xingrui gaf in zijn toespraak aan, dat het juiste beleid en menselijke hulpbronnen oftewel kader, de sleutels zijn voor ontwikkeling in Suriname. “De huidige regering heeft hard gewerkt zodat Suriname wordt gered uit de diepe economische crisis, maar om Suriname fundamenteel uit de problemen te halen, is de enige oplossing het ontwikkelen van onze eigen sectoren”, aldus Xingrui, die de nadruk legt op de export. Zijn alliantie is bereid te helpen nieuwe technologieën uit China in Suriname te implementeren. Ook wil de alliantie ondersteunen om het kapitaal en hulpbronnen van verzadigde sectoren te kanaliseren naar andere bedrijfstakken die dat nodig hebben.

Volgens de president hebben Surinamers van Chinese komaf, een belangrijke bijdrage geleverd aan de economie en opbouw van Suriname. Hij wees op het belang van het aantrekken van investeerders voor de ontwikkeling en in deze ook Chinese investeerders. De Suriname Chinese Business Alliance is voor Han Jing, de ambassadeur van China in Suriname, de brug tussen de regering en de Chinese gemeenschap in Suriname. De president voegde eraan toe dat de organisatie mag rekenen op de regering en op steun van de overheid. Het staatshoofd haalde ook aan dat de tijger staat voor ambitie, kracht en succes. ‘’Laten we met deze eigenschappen het nieuwe jaar beginnen’’, aldus de president.

More
articles