Guyana introduceert binnenkort biljet van 2.000

De governor van de Bank of Guyana, dr. Gobind Ganga, heeft binnenkort biljetten GYD 2.000 om te besteden. Hij zei dat het nieuwe bankbiljet binnen enkele weken in omloop zou komen na alle administratieve procedures, zoals publicatie in de Staatscourant, het publiek waarschuwen voor de echtheidskenmerken en het symbolisch overhandigen van een van de bankbiljetten aan president Irfaan Ali. “We gaan het binnen drie weken doen. We richten ons echt op de Mashramani-tijd”, zei hij, eraan toevoegend dat het biljet aanvankelijk in omloop zou gaan ter herdenking van de 55e verjaardag van Guyana vorig jaar, maar dat het werd uitgesteld vanwege de covid-pandemie.

“Het komt uit. Het is echt mooi en het heeft ons logo dat recent is, One Guyana, en het draagt onze nationale bloem, onze nationale vlag. Het is een weerspiegeling van onze samenhang en ons natuurlijke en nationale erfgoed dat we willen uitbeelden”, vertelde hij aan News-Talk Radio Guyana 103.1 FM/Demerara Waves Online News.

Op de vraag waarom de Bank of Guyana in plaats van GYD 2.000, geen hogere coupure introduceert vanwege stijgende prijzen, zei Ganga dat dat geen goed idee zou zijn vanwege de verwachte revaluatie van de valuta in de komende jaren. Hij suggereerde dat Guyana op de lange termijn misschien terug moet naar de biljetten van GYD 1, 5, en 10, omdat “de valuta niet verder in waarde zou moeten dalen”. De governor zei dat hij enkele maanden geleden al had laten doorschemeren dat er een herdenkingsbiljet van GYD 2.000 zal worden uitgegeven.

More
articles