Tyrone Spong kansloos tegen Russische krachtpatser Kharitonov op Eagle FC 44

Tyrone Spong (36) is er vannacht in de FLX Cast Arena in Miami niet in geslaagd om de Rus Sergei Kharitonov te verrassen tijdens Eagle FC 44. Kort na het begin van de tweede ronde staakte scheidsrechter Andrew Glenn het gevecht, nadat Spong opnieuw op zijn rug was komen te liggen en de veel grotere, sterkere en zwaardere Rus huishield met mokerslagen op zijn hoofd en lichaam.

Het was voor Spong pas zijn derde MMA-gevecht en het eerste sinds hij in 2013 Angel DeAnda versloeg tijdens WSOF 4. De in 1985 in Paramaribo geboren, maar grotendeels in de Amsterdamse Bijlmer opgegroeide Spong staat vooral bekend als kickbokser en bokser, maar die kwaliteiten kon hij amper tonen in de FLX Cast Arena.

Tyrone Spong na negen jaar terug in de octagon: ‘Sergei is een grote gast, maar ik hou van uitdagingen’ Zowel in de eerste als in de tweede ronde kwam hij snel op zijn rug te liggen in het octagon van Miami, waarna hij een vrijwel weerloze prooi werd voor zijn kolossale Russische opponent Kharitonov (41). Met zijn enorme staat van dienst als freefighter – Kharitonov versloeg eerder al Sem Schilt (K1 in 2004) en Alistair Overeem (Pride 31 in 2006) – en reuzenkracht was de zege voor de Big Bear ook niet verrassend. Als MMA-vechter won de ervaren Rus 33 van zijn 44 eerdere gevechten, waarvan 22 op knock-out.

Eagle Fighting Championship (Eagle FC) werd in mei 2017 opgericht door Khabib Nurmagomedov, de wereldberoemde MMA-vechter uit Dagestan.

More
articles