Dak- en thuislozen verklaren regering de oorlog

Een groep dak -en thuislozen is gisteren naar het parlement getrokken, waar zij hun misnoegen uitten tegenover parlementariër Melvin Bouva.

De groep is het niet eens, dat vanwege de regering, een besluit is genomen voor mensen die hen van voeding  voorzien, een andere locatie voor de verstrekking zal worden toegewezen. Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in een verklaring laten weten, dat per ingaande 1 februari het verboden is voeding te verstrekken aan dak- en thuislozen in het centrum van Paramaribo en de Waterkant zonder daar toestemming voor te hebben gevraagd aan de districtscommissaris.

De politie zegt in haar verklaring, dat er uitgekeken wordt naar geschiktere locaties. Echter is dit niet in goede aarde gevallen bij de dak- en thuislozen. Bouva verklaarde reeds aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, te hebben gevraagd, dit besluit te heroverwegen of terugdraaien. ‘’Als mensen met een dak boven het hoofd het moeilijk hebben, laatstaan deze mensen”, aldus de parlementariër. ‘’De president moet weten, dat dak-en thuisloos worden, niet een ieder uit deze groep daar bewust voor heeft gekozen. In deze groep zitten ook ex-militairen en als ze dit besluit niet terugdraaien, dan zijn wij klaar voor alles dat komt”, aldus een van hen. ‘’Onze opvang aan de Wicherstraat is tijdens het vorige bewind gesloten zonder reden. Mensen met een goed hart, voorzien ons nu nog van voeding, laat zaken zoals ze zijn”, liet een van hen weten. Zij zeggen dat de economische situatie in het land veel mensen op straat heeft gezet en dat zelfs mensen met een dak boven het hoofd soms komen staan om voeding in ontvangst te nemen.

More
articles