Dowieman wordt volgende week zaterdag begraven

De overleden muzikant Dowieman van Reinforcement wordt, als we goed geïnformeerd zijn, op zaterdag 29 januari begraven. Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, roept de entertainmentwereld op om ook een bijdrage te leveren om Dowieman een bijzondere afscheidsceremonie te geven. Lewis Desmond, zoals Dowieman officieel heet, werd op dinsdag 11 januari in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Hij had een lelijke wond aan zijn rechtervoet en volgens de artsen, moest zijn voet worden geamputeerd. De amputatie vond kort daarna plaats. Op maandag 17 januari meldde de Stichting 1 voor 12 zijn overlijden. Het is niet bekend wat de doodsoorzaak is. Johanman en Sister Patty hebben plannen om een speciale song ter nagedachtenis aan hun muziekmaat Dowieman uit te brengen. Reinforcement was de populairste reggae en dancehall band van de jaren ‘80 en ‘90 in Suriname.

More
articles