Sleur: ‘Criminelen zijn niet welkom in Suriname’

Een groep milieuactivisten onder leiding van Erlan Sleur, heeft vandaag bij Kathedrale Basiliek van St. Petrus en Paulus, geprotesteerd tegen het bezoek van de Braziliaanse president Jair Messias Bolsonaro aan Suriname. Sleur is er niet over te spreken, dat president Bolsonaro in Suriname wordt verwelkomd. ‘’Criminelen zijn niet welkom in Suriname. We weten allemaal waarmee deze president zich bezighoudt. Moorden op inheemse leiders zijn toegenomen en worden niet bestraft. Deze racist en vernietiger van de Amazone, komt hier om over projecten ‘Arco Norte’ te praten die de nekslag zullen betekenen voor de longen van de aarde”, zegt Sleur tegenover de krant.

Sleur heeft op zijn Facebookpagina opgeroepen te protesteren tegen het bezoek. ‘’De boodschap moet duidelijk aankomen bij de regering. We willen aan president Santokhi duidelijk maken, dat hij moet oppassen met welke partners hij een samenwerking aangaat.‘’ In Suriname worden zulke mensen volgens Sleur met alle egards ontvangen, zonder te weten wat hun achtergrond is.

‘’Wij moeten zulke gasten niet hoog opvangen, terwijl we weten wat er allemaal gebeurt. Indien de projecten van Bolsonaro doorgaan, betekent het dat we meer bos zullen verliezen. Dit kan niet zo verder”, aldus Sleur.

Vanuit de samenleving is er niet veel belangstelling getoond voor het protest. Sleur zegt dat het niet gaat om de hoeveelheid mensen die komt opdagen, maar om de boodschap. ‘’De boodschap is helder en duidelijk naar voren gebracht. Toon solidariteit met de inheemsen in Brazilië wier landenrechten door de regering Bolsonaro worden vertrapt. Ook aan onze bossen die verder vernield zullen worden. De man moet gestopt worden‘’, aldus Sleur.

More
articles