Ramdin ligt niet wakker van boodschap NDP:

‘NDP weet niet wat desastreus inhoudt, zij heeft daarvoor gezorgd’

Afgelopen zondag heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) via een televisieuitzending meegedeeld, dat zij niet langer zal toezien, hoe het volk de afgelopen 17 maanden onderdrukt is geworden en wel door de armoede die in het land aan het toenemen is, de beloftes die niet nagekomen zijn door de regering Santokhi-Brunswijk en de slechte economische situatie waarin het volk verkeert. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, heeft vervolgens in het radioprogramma ABC Aktueel verklaard, dat de NDP na 10 jaar wanbeleid, mismanagement en financiële onzekerheden, nog steeds niet bewust is van hetgeen desastreus inhoudt. “Die term is echter niet van toepassing op de huidige regering en dat kunnen we gewoon aantonen”, aldus Ramdin. Hij vertelde dat er een binnenlands bestedingspatroon van de regering is dat zuinig, prudent en verantwoordelijk is.

De regering is hierdoor instaat de begroting te balanceren door haar uitgaven en inkomsten, waardoor geld lenen volgens Ramdin niet nodig is bij deze regering.

Ramdhin benadrukte dat er een traject is uitgezet, dat moet leiden tot structurele gezondmaking van de economie. “Vervolgens hebben we een traject ingezet waarbij Suriname nu internationaal wordt gezien als een respectabel land, waarbij er interesse is voor investeren en ondersteuning”, zei Ramdin. Volgens hem hebben we de afgelopen maanden miljoenen steun ontvangen, en als de vorige regering nog aan de macht was, zouden we dat volgens Ramdin echter zeker niet kunnen hebben. “Zo zijn er miljoenen ontvangen aan steun, die zouden zijn uitgebleven onder de NDP-regering. De huidige regering leent niet. Dat was bij de vorige regering echter wel zo. Het ene financiële gat werd opgevuld door een ander lening en dat creëerde alleen maar een zwaardere belasting voor het volk. Echter hoop ik niet dat er weer zo een regering aan de macht zal komen.”

Ramdin riep de NDP, en alle andere partijen op zich constructiever op te stellen, en af te stappen van het geklaag en ook geen ongefundeerde uitspraken te doen. “Er is reeds succes onder deze regering, maar dat succes bestaat voor een groot deel uit puin ruimen. Maar we moeten succes hebben om het land gezamenlijk te helpen opbouwen”, benadrukte de bewindsman. Ramdin stelde, dat de regering er echter bewust van is, dat de bevolking moeilijke momenten heeft, maar gaandeweg zullen die problemen minder worden. “We hopen dat de samenleving het signaal geeft dat het beleid van voor 25 mei 2020, wordt afgewezen, omdat de NDP de veroorzakers is geweest”, aldus Ramdin.

More
articles