CDC: ‘Covid hebben, brengt aanzienlijke risico’s met zich mee’

“Toen de Delta-variant dominant was in de Verenigde Staten (VS), hielp  vaccinatie als bescherming tegen Covid-19. Vaccinatie is echter de veiligste manier om beschermd te worden”, aldus de Amerikaanse Centers for Disease Control en Preventie (CDC). Alhoewel de epidemiologie van covid zou kunnen veranderen als er nieuwe varianten opduiken, zal vaccinatie volgens de CDC de veiligste strategie blijven, om toekomstige SARS-CoV-2-infecties, ziekenhuisopnames, langdurige gevolgen en overlijden te voorkomen.

Gezondheidsautoriteiten vertelden dat de besmettingen van Covid-19 en ziekenhuisopnames over het algemeen, het hoogst bij niet-gevaccineerde mensen is. In het begin hadden degenen met een eerdere infectie, een hoger aantal infecties dan degenen die waren gevaccineerd, zonder een voorgeschiedenis van eerdere infectie. “Wetenschappers keken eerst naar eerdere infecties die in het voorjaar van 2021 met laboratoriumtests waren bevestigd, toen de Alpha-variant uit Brazilië overheersend was in het hele land”, zei Dr. Benjamin Silk, hoofd van CDC’s surveillance en analyse van de Epi-Task Force.

Volgens Silk, brengt de eerste keer Covid besmet te zijn, een aanzienlijke risico met zich mee, en gevaccineerd worden en up-to-date blijven met boosters is echt de enige veilige keuze om covid-infectie en ernstige ziekten te voorkomen.  Medische deskundigen merkten ook op, dat kenmerken van varianten veranderen, inclusief hoe goed ze de immuniteit tegen eerdere infecties beïnvloeden. “De gegevens laten duidelijk zien, dat vaccinatie de veiligste bescherming biedt tegen covid en extra bescherming biedt voor personen die een eerdere infectie hebben gehad”, aldus dr. Erica Pan, staatsepidemioloog voor het California Department of Public Health.

More
articles